HET FOTOCAFE

 foto: Ton Sol

HET FOTOCAFE

FOTOGRAFIE & FOTOGRAFEREN IS JE PASSIE…

MAAR JE WILT DAAR IN VERDER KOMEN,  JE HEBT BEHOEFTE AAN CONTACT MET ANDERE FOTOGRAFEN ?  EN HEB JE AF EN TOE BEHOEFTE AAN PROFESSIONELE BEGELEIDING ?

Heb je genoeg fotocursussen gedaan en wil je een drive houden om te blijven fotograferen? Dan is het fotocafé misschien iets voor jou! Een platform om samen te werken en initiatieven te ontplooien en je fotografie naar een hoger of ander niveau te tillen.

Eén keer in de maand komen we een avond samen bij Grand Café Koekenbier, Kennemerstraatweg 16, Alkmaar. Er zijn groepen op woensdag en donderdag van max. 15 deelnemers per avond. Er wordt onder het genot van een drankje gereflecteerd op gemaakt werk.

De docent zal een nieuw onderwerp aansnijden en “belichten” zodat je geïnspireerd zal worden om hiermee aan de slag te gaan.

Elke bijeenkomst krijg je nieuwe inspiratie en een opdracht van één van de drie docenten: Sophie Terluin, Ton Voermans en Jan Meurs.

foto: Jan Meurs

foto: Ardis Beekhoven

Daarnaast is er ‘Fotocafé on tour’en ‘fotocafe actief’: denk aan het bezoeken van een fototentoonstelling, met de groep naar een fotogenieke locatie, gezamenlijke deelname aan fotomanifestaties, Alkmaarse projecten en tentoonstellingen.

Ook is er incidenteel een lightroom-cafe, waar mensen hun ervaringen & vragen over lightroom kunnen delen.

Aan het eind van ieder seizoen wordt er een FOTOJAARBOEK gemaakt, waarin alle deelnemers aan HET FOTOCAFE hun beste werk van dat jaar laten zien. Inmiddels is het achtste FOTOJAARBOEK verschenen !

 

HET FOTOCAFE IS EEN INITIATIEF VAN DE FOTOGRAFIE DOCENTEN en INSPIRATOREN      JAN MEURS, TON VOERMANS EN SOPHIE TERLUIN,

HET FOTOCAFE werkt samen met ARTIANCE, CENTRUM VOOR DE KUNSTEN ALKMAAR, GRANDCAFE KOEKENBIER, DE BROUWERIJ ALKMAAR, en andere partijen.

foto:Jorn Rezelman

http://www.artiance.nl

IS HET FOTOCAFE IETS VOOR JOU?

Voor info en opgave:  janmeursz@icloud.com

OM TE PROEVEN OF HET FOTOCAFE WAT VOOR JOU IS,

kan je altijd een keer een avond mee doen……

 

DE DATA VAN DE BIJEENKOMSTEN VOOR SEIZOEN 2019 -2020

fotocafe 1 fotocafe 2 fotocafe 3 fotocafe 4
Maand woensdag donderdag woensdag donderdag
september 4 5 11 12
oktober 2 3 9 10
november 6 7 13 14
december gastles 11-dec
januari 8 9 15 16
februari 5 6 12 13
maart 4 5 11 12
april 1 2 8 9
mei 6 7 13 14
juni 3 4 10 11

 

 

foto Marie Jose van Lent

foto: Olaf van Halem

foto: Marijke Soeting

foto: Jan Groenink